Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

"Μην κλείνεις τα μάτια. Σε αφορά" Against AIDS Project

"AIDS (Σύνδρομο της επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας) ονομάζουμε την ασθένεια η οποία οφείλεται στον ιο HIV και προκαλεί την εξασθένιση της λειτουργίας του ανοσοβιολογικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού (ανοσολογική ανεπάρκεια)"


  • Με βάση την καταγραφή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όλο το 2011 δηλώθηκαν 954 νέα περιστατικά, από τα οποία τα 771 ήταν άνδρες και τα 121 γυναίκες.
  • Αναλυτικά, καταγράφηκαν 266 νέα περιστατικά HIV λοίμωξης σε ομοφυλόφιλους άνδρες, 190 σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, 108 ετεροφυλόφιλους/ες, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις αναφέρονται ακαθόριστοι.
  •  Σύμφωνα με την έκθεση του 2008 του UNAIDS/WHO (Sexually Transmitted Infections, 2008, 84, Supp I)
    η Ελλάδα εμφανίζει διπλάσιο (x 2) ποσοστό μολύνσεων με τον ιό ΗΙV, από ότι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι: Ρουμανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Γερμανία.
          Είναι γνωστό ότι η ασθένεια αυτή έχει πάρει μορφή πανδημίας σε όλο τον κόσμο. Μια ασθένεια μη ιάσιμη που μπορεί να αποφευχθεί με μερικά πολύ εύκολα πράγματα που πολλοί από μας αρνούμαστε να λάβουμε σοβαρά υπ'όψη μας. 
Ενημέρωση - Προφύλαξη - Εξέταση.
     Το θεωρώ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ηλίθιο, ας πούμε, το να κάνεις σεξ με κάποιον δίχως να προφυλάσσεσαι με κίνδυνο χίλια δυο πράγματα, μέσα σε αυτά και την ζωή σου (Μην ξεχνάμε βέβαια πως το  AIDS δεν είναι ο μόνος λόγος που πρέπει κάποιος να προσέχει). 
     Ως γνωστή αρρωστιοφοβική, λοιπόν, και γνωρίζοντας πως ενώ συνήθως καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει και ξεκινάμε με την προοπτική να προσέχουμε αλλά κάνουμε διάφορες αηδίες, πάντα (μα πάντα όμως) όποτε εμφανίζεται η παραμικρή ενημέρωση μπροστά μας, πανικοβαλλόμαστε.(Ξεχνιέται άραγε εκείνο το κεφάλαιο για το aids στο βιβλίο της βιολογίας της τρίτης λυκείου; Παίζει όλη η τάξη να έκοψε το σεξ για ένα μήνα) 

Με αφορμή όλο αυτό το σκηνικό, πριν κάποια χρόνια σκέφτηκα να ξεκινήσω, με την βοήθεια μερικών φίλων, ένα project κατά του AIDS με διάφορες φωτογραφίες τις οποίες σας παραθέτω. 

"Μη βασίζεσαι σε αυτό που βλέπεις. Δεν ξέρεις τι κρύβεται από πίσω"(2012)(2011)
Μην κλείνεις τα μάτια.
Σε αφορά.
(2010) Τρία απλά πράγματα χρειάζονται, λοιπόν.
Ενημέρωση- Μάθε τι είναι αυτό που αντιμετωπίζεις
Προφύλαξη- Κάνουμε πάντα σεξ με προφύλαξη/Δεν μειραζόμαστε προσωπικά αντικείμενα όπως ξυραφάκια

Εξέταση- Κάνουμε κάθε χρόνο μια απλή εξέταση αίματος (ανώνυμα και δωρεάν)Καλέστε την γραμμή AIDS (Τηλ. 2107222222, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-21:00) και μπείτε στο σάιτ για το AIDS στην Ελλάδα http://www.hivaids.gr/homepage.php για περισσότερες πληροφορίες


2 σχόλια: