Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ζώντας μεσ'τόνειρο




Σ’όνειρα κρυφά σε είδα κάποτε

Μέρες περνούσαν ατελείωτες κι εμείς μαζί, παρέα με τη θάλασσα

κι ένα τραγούδι που θαρρώ πως σιγοτραγουδούσες 

Τι κι αν δεν έγινε ποτέ

Ναι. Τι ωραία που ήταν τότε που με ξάπλωνες σε κάποιο ποταμό

κι έριχνες πάνω μου τ’αστέρια

Τα νερά του δεν ήταν κρύα

και μύριζαν χορτάρι φρέσκο

Θυμάσαι? Μα και βέβαια όχι..

Κι εγώ, πώς να ξεχάσω..


Καλή και η πραγματικότητα
μα στ’όνειρο μπορώ και σε αγγίζω..


Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μίσος και Πάθος

Καιρός να σας εκμυστηρευτώ (λέμε τώρα, λές και δεν το ξέρετε) το μεγάλο μου κόλλημα. Ως καλό καρκινάκι λοιπόν κι εγώ ζω τη ζωή μου μέσα από αναμνήσεις, όνειρα και δεν συμμαζεύεται. Ένας τρόπος για να προσεγγίσω λοιπόν τα πράγματα που μου αρέσουν είναι και το να βλέπω σε σημείο αηδίας σειρές. Ξένες, ελληνικές δεν έχει σημασία. Αρκεί να έχουν μέσα κάτι, έναν τρελό και παλαβό απαγορευμένο έρωτα.
Αχ, πώς μ’αρέσουν αυτές οι ιστορίες, έρωτες γεμάτοι πάθη, τρέλα, φόβο, κλάμα, έντονα πράγματα ρε γαμώτο!
Αρχικά, μιλάμε για 2 είδη ''έρωτα''
.
Α) Μεγάλος παράνομος έρωτας που, λόγω διάφορων εξωτερικών παραγόντων, μένει κρυφός και παθιάρης μέχρι να γίνει της πόρνης.
Β) Δύο άτομα που μισιούνται θανάσιμα για τουλάχιστον 17 επεισόδια ξαφνικά ανακαλύπτουν πως είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο και ζουνε έναν έρωτα με τόσο πάθος μέχρι να τους ανακαλύψουν και ή  να τους πάρουν στο ψιλό ή να τους φάνε ζωντανούς.

Όπως καλώς γνωρίζουν οι φίλοι μου, εγώ τη μεγάλη τρέλα την έχω με το Β.
πάρε παράδειγμα:

Veronica Mars-Logan Echolls (Veronica Mars)
ΑΧ <3 απ τις αδυναμίες μου, μοιράζεται την πρώτη θέση με τα αποκάτω!
Είναι λοιπόν που λέτε η Βερόνικα η οποία-εκτός του ότι γαμάει και δέρνει γιατί είναι 16 χρονών και ντεντέκτιβ τρομερή- έχει μες τα πόδια της έναν μαλάκα τύπο (τον Λόγκαν) που της πρήζει τα παπάρια (μέχρι και το αμάξι της έσπασε το παιδί!) Μιλάμε για τοπ κάφρο και μισιούνται θανάσιμα. Ε, μια ωραία πρωία εκεί που τρέχανε μαζί για κάτι δουλειές ΤΣΟΥΠ ο Λόγκαν τη σώζει από έναν ψυχάκια και τη φιλάει. Και εκεί ξεκινάει μια ιστορία χωρίς τέλος( true story, η σειρά δεν τελείωσε ποτέ..) και ένας έρωτας μεγάλος.

Blair- Chuck(Gossip Girl)

Ντάξει, εδώ δεν είναι ακριβώς η κλασσική ιστορία αλλά όλοι ξέρουμε το στόρυ. Η Μπλερ και ο Τσακ που όλη μέρα σκοτώνονται (κυριολεκτικά) και στο τέλος κάνουν τρελό και αχαλίνωτο σεξ γεμάτο πάθος. Εδώ δεν έχω να πω πολλά, είναι γνωστή ιστορία, never ending story πόθου-μίσους.

Νταξει, για το τέλος αφήνω το ΤΕΡΜΑαγαπημένο μου.

Κατίνα- Σύριος (Μάγισσες της Σμύρνης)

http://www.youtube.com/watch?v=LH21zkEmyXw&feature=related

Καλά, δεν το συζητώ, όλοι έχετε καταλάβει τι τρέλα με βαράει με αυτή τη σειρά. Για άπειρους λόγους βέβαια, θα αναλύσω τους βασικότερους 2 αν και ο ένας είναι λίγο εκτός θέματος.(Το κείμενο περιέχει SPOIL)

Πρώτα απ’όλα η Κατίνα-εκτός του ότι είναι μάγισσα και του ότι ζει σε μια απίστευτη εποχή και πόλη- είναι μια τόσο δυναμική γυναίκα, φέρνει τον κόσμο ανάποδα για να κάνει το δικό της, ξεκίνησε πάμφτωχη και με όλα αυτά τα τεχνάσματα και τα μαγικά έφτασε να είναι η πρώτη κυρία της Σμύρνης. Και η ηθοποιός που την κάνει (Μαρία Τζομπανάκη) είναι η πιο κατάλληλη για το ρόλο! Ζουμερή,  αισθησιακή, αδίστακτη, πανέξυπνη και γοητευτική γυναίκα λοιπόν η Κατίνα, με το χορό και τα τερτίπια της ξεσηκώνει κάθε άντρα ενώ μετά από 1002 που περνάει, μπαίνει σε ένα σπίτι που ο κουνιάδος(Σύριος) της τη μισεί, μιας και τη θεωρεί κατώτερη. Αυτός τη μειώνει αυτή τον βρίζει και δεν συμμαζεύεται. Ε σε ένα ταξίδι λοιπόν αυτή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ (όχι να μην ξεχνιόμαστε, γιατί οι άλλοι που τους είχε δέσει, σκατά έρωτες ήταν) (ένταξει, ίσως λίγο αλλά δεν το αποκαλύπτω!)τον κάνει να τη σκέφτεται συνέχεια μέχρι που την ερωτεύεται, όχι ότι κι αυτή πάει πίσω, τον ερωτεύεται κι αυτή τρελά μέχρι που το παίρνουν απόφαση ότι γουστάρονται και ξεκινάνε να βρίσκονται κρυφά.
Ε, το τέλος δεν το λέω, πολλά είπα ήδη, μπορεί κανένας χριστιανός να θελήσει να το δει.(http://thepiratebay.org/torrent/5040095)

Εγώ απλά σας λέω πως
α) οι πιο δυνατοί έρωτες είναι οι ανεκπλήρωτοι (ή εν πάση περιπτώσει αυτοί που χαλάνε πριν τελειώσουν όπως έπρεπε να τελειώσουν) και πως β) πάντα βρίσκεται μια πουτάνα να γαμήσει ανάποδα ένα δυνατό πάθος και έναν έρωτα.  
Αχ, η αγαπημένη μου ιστορία είναι αυτή του Σύριου και της Κατίνας, η πιο έντονη απ’όλες.. Και όχι μόνο επειδή ήταν όντως δυνατή και γεμάτη πάθος αλλά και γιατί ήταν για όλον τον υπόλοιπο κόσμο το μεγαλύτερο λάθος αυτή η σχέση όμως εκείνοι οι δύο ξέραν πως έπρεπε να κάνουν αυτό που λέει η καρδιά και το κορμί και όχι αυτό που ‘’πρέπει’’.

Θέλω κι εγώ ρε πούστη να ζησω μια τετοια ιστορία, ξέρω πως δεν διαρκούν ποτέ μα προτιμώ να νιώσω αυτά τα έντονα συναισθήματα ακόμα κι αν στο τέλος δεν είναι καλα, μακάρι να γινόταν, κι αν αυτή η ιστορία είναι έστω και λίγο πραγματική θάθελα τόσο πολυ νάμουν για λίγο στη θέση τους. Αυτό το πάθος το δυνατό, τίποτ'άλλο...το πάθος..ο έρωτας.. όχι μια γλυκιά ιστορία αγάπης.όχι.


http://www.youtube.com/watch?v=j0IJdzw1VeE

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Βόδι ήρθες, βόδι έφυγες


Εγώ λοιπόν για άλλη μια φορά ξεκίνησα να γράφω κάτι άλλο και κατέληξα εδώ. Μην με ρωτήσετε γιατί το παθαίνω αυτό, τα νεύρα, οι καφέδες, η έλλειψη σεξ αγάπης ,το ότι ξεκίνησα να βλέπω για 76 φορά τις μάγισσες της Σμύρνης και διάφορα άλλα ψυχολογικά.

Θα αναφερθώ λοιπόν σε εκείνο το ζώδιο που από τους ανθρώπους συμβολίζεται με ένα ζώο, παχύ, με κέρατα (όχι, δεν εννοώ εμένα). 
Αυτό το βοοειδές, λοιπόν, με βασανίζει από τη δευτέρα γυμνασίου (τώρα που το σκέφτομαι από πολύ νωρίτερα άλλα ας υποθέσουμε ότι αυτό δεν μετράει).

 Θα μου πεις, κι εσύ απόολο τον πλανήτη πάνω σε τέτοιο ζώο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) βρήκες να πέσεις? (και μάλιστα επανειλημμένα-διαφορετικό ζώο, ίδια ράτσα)
Ε, οκ, με βαράει η μαλακία ένα είδος μαζοχισμού.

Και για να μπαίνουμε στο θέμα σιγά-σιγά γιατί ήδη πολλά είπαμε, διαβάζοντας κάτι μηνύματα, φέρνοντας στην μνήμη μου άλλα συμβάντα και δεν συμμαζεύεται έχω να πω το εξής:

Γιατί ρε γαμώτη όλα τα βοοειδή που προανέφερα λέτε τις ίδιες μαλακίες? (και μετά σου λέει μην πιστεύεις στα ζώδια, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και παπάρια) ‘’όταν είναι μαζί σου θέλω να είναι σοβαρό και όμορφο ( και ζούπερ-ναι, το άκουσα κι αυτό και γούσταρα τη ζωή μου)’’ -κάτι τι οποίο προφανώς δεν γίνεται για διάφορους λόγους που προτιμώ να μήν αναλύσω.

ΠΑΠΑΡΙΑ

Ανάθεμα και αν για μια φορά ένας από σας έκανε αυτό που δήλωνε ότι ήθελε, εν πάσει περιπτώσει. Αλλά βλέπεις, θέλει μαγκιά-που λέει και το άσμα- μα εσύ μωρό μου δεν διαθέτεις απ αυτό!  

http://www.youtube.com/watch?v=ABue6kt2Oqw

(Θάλεγα κι άλλα, αλλά πολύ καρφωθήκαμε αδερφέ.)